Ceza Hukuku Test Soruları

ceza hukuku çıkmış sorular

Ceza Hukuku Test Soruları



Ceza Hukuku Çıkmış Sorular

  1. Almanya’da işlediği bir suç sebebiyle Türkiye’ye kaçan yabancı Y hakkında, geri verme talebinin kabul edilebilir olduğuna ilişkin karar kesinleşmiştir.
    Alınan kararın yerine getirilip getirilmemesine hangi merci karar verir?
    A. İçişleri Bakanlığı
    B. Dışişleri Bakanlığı
    C. Yargıtay
    D. Bakanlar Kurulu
    E. Adalet Bakanlığı
  2. Yurtdışında suç işleyen ve Türkiye’ye kaçan kimse hakkında geri verme kararı verilirken yapılacak incelemede aşağıdaki bilgilerden hangisinin bilinmesi zorunlu değildir?
    A. İşlenen Suç
    B. Failin vatandaşlığı
    C. Yabancı devletin failin nitelikleri sebebiyle talepte bulunup bulunmadığı
    D. Failin adli sicili
    E. Mağdur kimsenin vatandaşlığı
  3. Aşağıdaki durumlardan hangisinde geri verme kararının kabul edilebilir olduğu söylenebilir?
    A. Almanya’da Türk vatandaşı T’nin öldürülmesi
    B. Türkiye’de Fransız vatandaşı F’nin öldürülmesi
    C. İsviçre’de Devlet Başkanı D’nin öldürülmesi
    D. İtalya’da Türk vatandaşı T’nin insan öldürmesi
    E. İran’da Libya vatandaşı L’nin düşünce suçu işlemesi
  4. Kanunilik ilkesi ile ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?
    A. Mahkeme kararı ile güvenlik tedbiri yaratılması mümkündür.
    B. Suç ve Ceza içeren normlarda kıyas yapılamaz
    C. KHK ile suç yaratılabilir
    D. Suç ve Ceza içeren normlarda yorum yapılamaz
    E. Tüzük ile adli para cezası yaratılması mümkündür.
  5. Türk Ceza Kanunu’na göre ceza sorumluluğunun başlangıcı bakımından doldurulması aranan yaş kaçtır?
    A. 1               B. 12               C. 15               D. 18               E. 21
  6. Aşağıdaki suçlardan hangisinde zincirleme suçun şartları oluşsa dahi gerçek içtima kuralının uygulanacağı bir suçtur?
    A. Mala zarar verme
    B. İşkence
    C. Hırsızlık
    D. Cinsel Saldırı
    E. Dolandırıcılık
  7. Türkiye’de çifte yargılama yapılan hallerde aşağıdaki hallerden hangisinde geçirilen süre verilecek cezadan mahsup edilmez?
    A. Gözaltı          B. Gözlem altı          C. Tutukluluk          D. Hükümlülük          E. Disiplin Hapsi
  8. Biri diğerinin unsuru veya ağırlaştırıcı nedenini oluşturması dolayısıyla tek fiil sayılan suç, aşağıda verilen kurumlardan hangisidir?
    A. Fikri içtima          B. Kesintisiz suç          C. Bileşik suç          D. İtiyadi suç          E. Zincirleme Suç
  9. Aşağıdakilerden hangisi hukuka uygunluk sebepleri arasında yer almaktadır?
    A. İzin          B. Şikayet         C. Kanun Hükmü          D. İstem          E. Talep
  10. Kastla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
    A. Kastın kurucu unsurları bilme ve istemedir.
    B. Kastın, suçu oluşturan davranışın başlangıcında bulunması şarttır.
    C. Olası kast halinde ceza indirilir.
    D. Bazı suçlar yönünden genel kasttan başka özel kast da aranır.
    E. Suçun oluşması kural olarak kastın varlığına bağlıdır.Cevap Anahtarı
    1. D     2. D     3. C     4. B     5. B     6. B     7. E     8. C     9. C     10. B



İlgili Mesajlar

1
Kimler Neler Demiş?

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
İsa polatcan Recent comment authors
  Subscribe  
En Yeniler Eskiler Beğenilenler
Bildir
İsa polatcan
Ziyaretçi
İsa polatcan

test sınavımda benzer sorular çıktı çok işime yaradı